Llicència

Creative Commons License
Aquesta obra de http://trenamic.blogspot.com està subjecta a una llicència de Reconeixement 3.0 Espanya de Creative Commons

Tren Amic Headline Animator

dilluns, 18 de maig del 2009

Mòduls

Fa dies que no escric res i es que "la vida está muy achuchá", que si la feina, que si no es ven, que si no es cobra, bé, el pa nostre de cada dia en aquest temps.
Peró jo segueixo amb els meus trens i vaig tenir l'oportunitat de visitar a un aficionat als trens a la zona a on visc, a 20 Km. això si, que a la muntanya les distancies son llargues, i vaig descobrir a un modelista amb una trajectòria de més de 30 anys, amb una experiència que ja voldríem molts i amb un llamp de maqueta que deu ni do.
Després de la meva incursió en la construcció de edificis (el meu Pont de la Puda) he aprés un altra forma de fer que m'ajudarà molt a fer la volta del pont. La conversa va ser com han de ser aquestes coses, lenta, detinguda i immersa en un entorn ferroviari. Em sembla que les visites a l'Ignasi a Bagà seran freqüents.
Aquesta visita i la de la trobada a Torelló m'ha permès entra en contacte en aquest món d'una manera més realista. He conegut a un dels artífexs de les normes dels mòduls a FCAF i gran modelista també, una mostra es la maqueta de l'estació de Ripoll.
Aquí, en el tema dels mòduls es a on veig que es difícil reunificar les coses. Un país, tres solucions tècniques i quatre formes de gestionar el tema dels mòduls. Es ben cert que una de les formes de gestió es per a una escala que jo, de moment, no utilitzo, però les altres solucions i gestions em recorda una mica el perquè en Espanya tenim un ample de via diferent a la majoria de països d'Europa, ens costa posar-nos d'acord.
Per completar aquesta visió m'hauria agradat anar a visitar la trobada de mòduls Maquetren que es fa a Ponferrada el 23 i 24 de Maig, però no hi han diners per fer-ho. En aquesta trobada podria haver parlat amb Pedro Valero que té una forma de treballar les construccions que també m'agrada, encara que crec que l'Ignasi ha trobat una via molt interessant. Al mateix temps sembla que en Pedro es un dels grans especialistes en control digital. Esperarem a la següent trobada.
De moment en Ramon Pont, el constructor de la maqueta de l'estació de Ripoll, m'ha enviat el que fa falta per construir els mòduls segons les normes de la FCAF i de moment seguiré treballant en aquesta línia.